India – cel mai mare stat democratic

India | Cel mai mare stat democratic

India este o țară multietnică diversă, care găzduiește în prezent mii de grupuri etnice și tribale mici. Cu aproximativ o șesime din populația totală a lumii, India este a doua țară ca populație, după China și reprezintă un tărâm al libertății religioase și lingvistice. Cultura sa vastă și tradițiile multiple, au situat India pe lista de călătorii a multora dintre noi și cu siguranță este o lume ce abia așteaptă să fie descoperită! Iar dacă încă nu ești convins, ar fi bine de menționat și faptul că mâncarea indiană a devenit de-a lungul anilor una dintre cele mai răspândite bucătării ale lumi, și care ar trebuie încercată măcar odată în viață.

Care sunt vecinii indienilor?

India are o frontieră ce se întinde pe aproximativ o treime de coastă, învecinându-se astfel cu șase țări. Aceasta este mărginită la nord-vest de Pakistan, la nord de Nepal, China și Bhutan, iar la est de Myanmar (Birmania). De asemenea, India înconjoară la nord, est și vest și Bangladesh-ul, iar țara insulară Sri Lanka este situată la aproximativ 65 de km de coasta de sud-est a Indiei, peste strâmtoarea Palk și Golful Mannar.

Care este poziționarea Indiei pe hartă?

India este țara care ocupă cea mai mare parte a Asiei de Sud. O mare parte din teritoriul acesteia se află într-o peninsulă mare, înconjurată de Marea Arabiei la vest și de Golful Bengal la est, Capul Comorin (cel mai sudic punct al continentului India)  marcând linia de despărțire dintre cele două corpuri de apă. India are două teritorii de uniune compuse în întregime din insule: Lakshadweep, în Marea Arabiei, și Insulele Andaman și Nicobar, care se află între Golful Bengal și Marea Andaman.

Țara Indiei, împreună cu Bangladesh și cea mai mare parte a Pakistanului, formează un subcontinent bine definit și depărtat de restul Asiei. Printre acestea, India este a șaptea cea mai mare țară din lume.

Harta Indiei 

Călătoria lui Vasco da Gama în India în anul 1498 a inițiat câteva secole de rivalitate comercială între portughezi, olandezi, englezi și francezi. Cuceririle britanice din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea au condus la stăpânirea British East India Co. Administrarea directă de către britanici, care a început în anul 1858, a realizat o unificare politică și economică a subcontinentului. Când dominația britanică a luat sfârșit în anul 1947, subcontinentul a fost împărțit după linii religioase în două țări separate: India, cu o majoritate de hinduși, și Pakistan, cu o majoritate de musulmani. Partea de est a Pakistanului s-a despărțit ulterior pentru a forma Bangladesh.

Care este limba preponderent vorbită în India? 

Limba oficială desemnată constituțional în India este hindi, iar engleza este, de asemenea, desemnată oficial pentru uz guvernamental. Cu toate acestea, mai sunt recunoscute în constituție și alte douăzeci și două de limbi care pot fi folosite de state în corespondența oficială. Dintre acestea, cincisprezece sunt indo-europene (asameză, bengaleză, dogri, gujarati, hindi, kashmir, konkani, maithili, marathi, nepaleză, oriya, punjabi, sanscrită, sindhi și urdu), patru sunt dravidiene (kannada, malayalam, tamil și telugu), două sunt chino-tibetane (Bodo și Manipuri) și una este austroasiatic (Santhali). Aceste limbi au devenit din ce în ce mai standardizate de la independență, datorită îmbunătățirii educației și influenței mass-media.

Religiile indienilor 

India este o țară a cărei constituții definește libertatea religioasă ca fiind un drept fundamental. Astfel, fiecare om are dreptul să adere la religia sau credința cu care se identifică.

Cu toate astea, conform recensământului din 2011, 79,8% din populația Indiei practică hinduismul, 14,2% aderă la islam, 2,3% aderă la creștinism, 1,7% aderă la sikhism, 0,7% aderă la budism și 0,4% aderă la jainism.

Interesant de știut este faptul că, subcontinentul indian este locul de naștere a patru dintre cele mai importante religii ale lumii: hinduismul, budismul, jainismul și sikhismul.

Agricultura Indiei 

Aproximativ jumătate dintre indieni își câștigă încă mijloacele de existență direct din agricultură. De-a lungul anilor, suprafața cultivată a crescut constant și a ajuns să cuprindă considerabil mai mult de jumătate din suprafața totală a țării, o proporție egalată de puține alte țări din lume. În regiunile mai fertile, cum ar fi Câmpia Indo-gangetică sau deltele coastei de est, proporția terenului cultivat în total depășește adesea nouă zecimi.

Cum arată steagul Indiei? Cum a apărut acesta?

Steagul Indiei este compus din trei dungi orizontale. Dunga de sus este de culoare saffron ( o nuanță de portocaliu), mijlocul este alb, iar partea de jos este verde. În centrul dungii albe se află o roată (chakra) albastră cu 24 de spițe.

Fiecare dungă colorată de pe drapelul Indiei reprezintă anumite valori distincte ale țării, precum curaj, sacrificiu, pace, adevăr, credință și cavalerism.

Designul steagului a fost creat de Pingali și prezentat pentru prima dată în 1921 lui Mahatma Gandhi, liderul Congresului Indiei. Acesta era format inițial din culorile asociate cu cele două religii principale: roșu pentru hinduși și verde pentru musulmani. Lala Hans Raj Sondhi (educator indian și adept al fondatorului mișcării Arya Samaj) a sugerat adăugarea roții tradiționale care se învârte, iar Gandhi a modificat ulterior steagul adăugând o dungă albă în centru pentru celelalte comunități religioase din India, oferind astfel și un fundal clar vizibil pentru roata care se învârte.

În mai 1923 la Nagpur, în timpul protestelor pașnice împotriva stăpânirii britanice, steagul a fost purtat de mii de oameni, dintre care sute au fost arestați. Steagul Congresului a ajuns să fie asociat cu națiunea pentru India și a fost recunoscut oficial la întâlnirea anuală a partidului din august 1931. În același timp, a fost aprobat aranjamentul actual al dungilor și utilizarea culorii saffron în loc de roșu.

Ziua națională a Indiei

Ziua națională a Indiei este celebrată anual pe 15 august. Această zi marchează sfârșitul stăpânirii britanice din anul 1947 și înființarea unei națiuni indiene libere și independente. De asemenea, data de 15 august mai marchează și aniversarea împărțirii subcontinentului în două țări, India și Pakistan, care a avut loc la miezul nopții în perioada 14-15 august 1947.

Scroll to Top

AFLă MAI MULTE DETALII

Durează o secundă să ne contactezi. Apasă butonul SUNĂ ACUM de mai jos și unul dintre colegii noștri îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie.