Recrutare muncitori Nepal

muncitor din nepal

Domeniile de muncă recomandate de Consulta E.M.A. pentru angajații nepalezi sunt:

Domeniul Agriculturii – deoarece 80% din economia Nepalului se bazează pe agricultură, resursa umană nepaleză este experimentată și obișnuită cu munca în aer liber, fiind experimentați în a lucra atât cu suport mecanizat cât și fără.

Domeniul Construcțiilor – de multe ori, o tradiție predată din tată în fiu, Nepal se poate mândri cu muncitori experimentați în toate domeniile construcțiilor: zidari, faianțari, zugravi, betoniști, asfaltiști, electricieni cât și operatori cu experiență pentru diferite mașinării din domeniul construcțiilor.

Domeniul fabricilor producătoare de: textile, îmbrăcăminte, mâncare, etc. Meticulozitatea, răbdarea și dorința de muncă propulsează muncitorii nepalezi pe locul 1 în această industrie.

Domeniul HoReCa: Datorită caracterului lor prietenos și răbdător, respectului pentru oameni și mâncare, nepalezii sunt deja recunoscuți și apreciați în România în acest domeniu, existând deja o comunitate numeroasă de nepalezi care lucrează în: hoteluri, restaurante, cluburi, shaormerii, patiserii, etc.

muntii Himalaya - Varful Everest

Generalități despre Nepal

Nepalul este o țară din Asia de Sud situată între China în partea de Nord și India pe toate celelalte 3 părți. Casa celui mai înalt munte din lume, Muntele Everest.

Cu o populație de 26,4 milioane de locuitori, Nepalul este o țară multietnică, având peste 100 de comunități cu limbi și dialecte diferite.

Religia este la fel de variată ca și populația: budiști, hinduși, șamanisti, etc.

Având o experiență culturală dobândită încă din naștere, nepalezii sunt firi flexibile, mereu cu zâmbetul pe buze, cu o reală dorință de a mulțumi pe toată lumea din jurul lor.

Răbdători, înțelegători și empatici, nepalezii pun munca pe primul loc după familie, care de fapt chiar este principalul lor beneficiar.

Obiceiurile de viață și cultura alimentară

Fiind o țară săracă, majoritatea populației locuiește la sat, având ierarhii și casturi pentru fiecare categorie socială.

Căsătoriile sunt aranjate de părinți iar tinerele familii au obiceiul de a locui cu părinții bărbatului, frații, unchii, bunicii și uneori chiar și străbunicii acestuia.

Bărbații sunt cei care lucrează, începând și susțină familia încă din frageda adolescență.

Femeile sunt retrase și de regulă stau acasă având grijă de copii și de casă, gătind și asistând bătrânii familiei în viața de zi cu zi.

Cultura nepaleză este un pic diferită de a noastră.

Iată câteva fapte interesante despre cultura alimentară în Nepal:

  • Nepalezii consideră că alimentele și mâncatul sunt toate divine și alimentele ar trebui să fie consumate într-un mod vesel.
  • Dieta principală a oamenilor în Nepal este Dal, Bhat și Tarkari – tradus ca linte, orez și legume curry.
  • În cea mai mare parte a țării, nepalezii mănâncă de 2 ori pe zi, în general la 10 dimineața și 8 seara între mese luând scurte gustări formate din pâine, legume, ceai.
  • Carnea consumată de nepalezi este puiul și cea a caprelor și ovinelor masculine.
  • Vacile sunt considerate sacre pentru nepalezi, aceștia nemâncând carnea de vacă.

Obiceiurile Nepalezilor

Citiți mai multe detalii despre Nepal si obiceiurile nepalezilor aici.

Dacă atingi apa, mâncarea, farfuria sau paharul altei persoane, aceste vor fi considerate „contaminate”, astfel nepalezii nu își ating unul altuia mâncarea.

Munca este considerată o onoare pentru bărbați și modul în care o execută este ca un cod de onoare pentru muncitorii nepalezi.

pășești peste mâncare este considerat o lipsă totală de respect; la fel și a-ți arăta tălpile unei alte persoane.

Nepalezii mănâncă cu mâna, întotdeauna cea dreaptă, stânga fiind folosită la toaletă.

Contactați-ne

Sunteți la un click distanță de a contracta echipa ideală pentru nevoile dvs. Contactați-ne și vom stabili împreună ce pași sunt de urmat.

echipa de muncitori asiatici

Finalul "Misiunii de Muncă"

Relația de colaborare cu E.M.A. nu se sfârșește odată cu venirea viitorilor dumneavoastră angajați în România. În conformitate cu “conceptul integrat” al activității E.M.A., această relație de colaborare se finalizează odată cu repatrierea personalului angajat, la finalul ”misiunii de muncă”. Există posibilitatea legală de reînoire a “misiunii de muncă” în cazul angajaților de care veți avea nevoie în continuare.

Scroll to Top

AFLă MAI MULTE DETALII

Durează o secundă să ne contactezi. Apasă butonul SUNĂ ACUM de mai jos și unul dintre colegii noștri îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie.